Kennisbank
Spyware - Antivirus 2009
Geplaatst door Richard van Vliet Aan 02 November 2008 01:56 PM

Virus makers zitten niet stil. Er bestaat sinds kort een virus dat de naam "Antivirus 2009" draagt. Een vals antiviruspakket.

Antivirus 2009

Je bent aan het rondsurfen en je krijgt opeens een website met de melding dat je een virus hebt. De website verzoekt je om een gratis virusscan uit te voeren. Het resultaat is verschrikkelijk. Honderden virussen op je computer. NIET DUS... Deze software is gemaakt om mensen om de tuin de leiden. Op de moment dat de antivirussoftware een virusscan "uitvoert" word er eigenlijk gewoon een lijst gemaakt met niet bestaande virussen. Ondertussen installeert de antivirussoftware een virus op je computer. Het gevolg is dat je foutmeldingen krijgt. Deze foutmeldingen zeggen dat je virussen op je computer hebt. Dit is niet waar. De antivirussoftware zal vragen om het volledige pakket aan te kopen om de virussen te verwijderen. DOE DIT NIET! Je betaalt geld voor virussen die niet op je computer staan.

Antivirus 2009 verwijderen

Als je geen frequente computer gebruiker bent, kan je best een specialist langs laten komen. Het gaat jou veel tijd besparen. Voor de andere ga ik hier kort vertellen wat je moet doen om dit virus te verwijderen.

• Stap 1: Je verwijdert antivirus 2009 uit de software lijst in het configuratiescherm
  • Stap 2: Download SmitFraudFix en plaats dit op je bureaublad (http://siri.urz.free.fr/Fix/SmitfraudFix.zip)
  • Stap 3: Herstart je computer in veilige modus
  • Stap 4: Open SmitFraudFix en kies de 2e optie
  • Stap 5: Herstart je computer en kijk of het virus verdwenen is

Antivirus 2009 vermijden

Je kan dit soort virussen vermijden door een degelijke antivirussoftware te installeren. "AVG" is hier een voorbeeld van. Dit programma is tevens gratis voor thuisgebruikers. Vermijd vreemde websites. Download geen bestanden waarvan je niet zeker weet wat ze bevatten. Ga nooit in op gratis virusscanners die zich zomaar aanbieden op het internet. Ga eerst na of het wel een goed softwarepakket is. Door een keer rond te kijken op google kom je al veel te weten.

(404 stem(men))