Kennisbank: Thuis Werken
Thuiswerken A.V.T
Geplaatst door Richard van Vliet Aan 20 January 2015 05:03 PM

Hier onder een uitleg voor het instellen van de thuis computer voor het opafstand werken met de computer op kantoor.

Na het volgen van onderstaande stappen kan met vanaf de computer thuis de computer op het kantoor buro overnemen en heeft men het scherm voor zich alsof men gewoon aan het buro op kantoor zit, belangrijk om te weten is dat de computer maar door 1 persoon tegelijk kan worden gebruikt, en dat de computer dus niet tegelijk ook door iemand op kantoor kan worden gebruikt, de computer moet hiervoor vrij zijn.

 

Er zijn momenteel 2 mogelijkheden voor het verbinden met het Kantoor buroblad, via de VPN en via de Remote Desktop Gateway.

Via de VPN

Via de VPN is helaas alleen mogelijk met Windows voor andere systemen is er momenteel geen VPN mogelijk.

Voor het overnemen van de computer op kantoor is er vooraf een VPN nodig, download de Cisco VPN Client vanaf de Cisco VPN pagina en instaleer deze op de computer.

Na het instaleren van de Cisco VPN Client download dan het instellingen bestand vanaf deze pagina en import deze zoals beschreven.

Hierna kan je verbinden met je computer op kantoor, bijgevoegd aan dit artikel zit een bestand welke geschikt is voor jou eigen computer controleer vooraf even welk compyter nummer je hebt.
Download dit bestand op je buroblad en dubbel klik hier op om te verbinden.

 

Via de Remote Desktop Gateway

Via de remote Desktop gateway is het mogelijk verbinding te maken zonder de VPN, dit kan ook vanaf diverse aparaten, alleen voor Windows is onder staande omschrijving.

gebruik voor andere apparaten de Remote Desktop client die wordt meegeleverd of beschikbaar is in de Market of App store.

 

Neem een van onderstaande snelkoppelingen over op je eigen computer, gebruik die met de naam van de computer op kantoor.

Als je deze vervolgens dubbelklikt kan je met je inlog gegevens verbinding maken met de remote desktop op kantoor.

Als de verbinding wordt geweigerd controleer dan of je de goede koppeling hebt, niet iedereen kan op elke kantoor computer inloggen.

 

 Bijlage(n) 
 
 avt-dt105.rdp (2.26 KB)
 avt-dt119.rdp (2.26 KB)
 avt-dt120.rdp (2.26 KB)
 avt-dt123.rdp (2.26 KB)
 avt-dt124.rdp (2.26 KB)
 avt-vd01.rdp (2.26 KB)

Klanten portaal by New Image ICT BV case